Loints

Toon producten

Met trots startte in 1918 de heer Cornelus Klijsen als zelfstandige schoenmaker. Zijn werkplaats was een klein schuurtje achter zijn huis in Kaatsheuvel. Hij maakte comfort schoenen.

Zijn zoon Hendrikus Klijsen (2de  generatie) hielp zijn vader mee en groeide op in het bedrijf. Hij is begonnen met seriematige productie. Hij bouwde van de schuur achter het huis een kleine fabriek en specialiseerde zich in luxe- en gemakschoenen.

Geleidelijk hebben Kees, Henk en Jan Klijsen (de 3de  generatie) in de jaren ’60 de leiding overgenomen. Zij  combineerden hun expertise met bijzonder design. Samen begonnen zij met het produceren van “schone” schoenen. In de meeste schoenmodellen werd (en wordt) geen voering gebruikt; dit spaart leer, lijm en arbeid! Ook werden de schoenen toen al van dik Europees kwaliteitsleer gemaakt, zodat de schoenen langer mee konden gaan.
In deze tijd is de naam Loint’s ontstaan, afgeleid van het riviertje De Loint dat stroomde in de omgeving van Waalwijk. Het riviertje stond in die dagen bekend om het grote aantal looierijen die profijt hadden van het toen nog zuivere water. Het riviertje vormde de hoofdader van de lederindustrie.

Loint’s overleefde de recessie uit de jaren ’70 en de toenemende concurrentie van productie uit het buitenland.

In 1986 introduceerde Loint’s een zelfontwikkelde maakwijze onder de naam “Turbo”.  Bij deze speciale maakwijze wordt de binnenzool van overleder aan het bovendeel gestikt. De zool wordt hieronder gelijmd. De schoen zit dan als een “handschoen” om de voet en geeft het gevoel dat je op blote voeten loopt. Heel licht van gewicht met een natuurlijke voetafwikkeling. De loopzool en de overlederen tussenzool vormen een eenheid. In de loop der jaren heeft Loint’s deze maakwijze verfijnd en werden er steeds nieuwe modellen ontworpen. Tot op de dag van vandaag zijn de Turbo’s met hun unieke design, de best verkopende groep van Loint’s.

In de jaren ’90 hebben Erik Klijsen, zoon van Jan Klijsen en Vincent Kriek, schoonzoon van Kees Klijsen, het bedrijf overgenomen. Zij hebben een begin gemaakt met de succesvolle export naar diverse landen waaronder Duitsland, België, Frankrijk, Italië maar ook Taiwan, Amerika en Australië. Op dit moment exporteert Loints of Holland naar meer dan 20 landen over de wereld.